Vispotje met rozemarijn
Tekst: Vriendin
4 augustus 2011
Gekweekte biologische garnalen en duurzame vissoorten vind je bij natuurvoedingswinkels.
Gekweekte biologische garnalen en duurzame vissoorten vind je bij natuurvoedingswinkels.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 takjes rozemarijn
een mespunt gedroogde chilipeper
50 ml witte wijn
500 g stevige witvisfilet (bijv. pangasiusfilet)
200 g biologische gekweekte garnalen (diepvries), ontdooid
10 zwarte olijven met pit
Aan de slag!
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut * Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn en chilipeper toe * Schenk de wijn erbij en leg de vis erin * Dek de pan af en laat 10-15 minuten op matig vuur sudderen * Voeg de garnalen toe en warm ze nog ca. 3 minuten mee.
Eet met een groene salade en zuurdesembrood.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic.
Meer van Vriendin