Placeholder

Vispotje met rozemarijn

Gekweekte biologische garnalen en duurzame vissoorten vind je bij natuurvoedingswinkels.

Gekweekte biologische garnalen en duurzame vissoorten vind je bij natuurvoedingswinkels.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

2 el olijfolie

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 blik tomatenblokjes (400 g)

2 takjes rozemarijn

een mespunt gedroogde chilipeper

50 ml witte wijn

500 g stevige witvisfilet (bijv. pangasiusfilet)

200 g biologische gekweekte garnalen (diepvries), ontdooid

10 zwarte olijven met pit

Aan de slag!

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knoflook 1 minuut * Voeg de tomatenblokjes, rozemarijn en chilipeper toe * Schenk de wijn erbij en leg de vis erin * Dek de pan af en laat 10-15 minuten op matig vuur sudderen * Voeg de garnalen toe en warm ze nog ca. 3 minuten mee.

Eet met een groene salade en zuurdesembrood.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Goran Todorovic.