Placeholder

Vrijdag: groene salade met geroosterde pompoen

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag een vegetarische salade met pompoen.

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag een vegetarische salade met pompoen.

Ingrediënten: 
-1 oranje pompoen van ca. 1 kg
4 el olijfolie
-1/2 el Provençaalse kruiden
-225 g 
tuinerwten (diepvries)
-150 g gemengde sla met rucola
8 gedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
-2 el olie 
van de gedroogde tomaatjes
-2 el balsamicoazijn
1 tl honing
-100 g verse geitenkaas 45+, verkruimeld

Extra nodig: bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden. Snijd de ongeschilde pompoen eerst in parten van ca. 2 cm breed en vervolgens in blokjes. Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie, kruiden, en zout en peper naar smaak door elkaar. Schep de pompoenblokjes erdoor. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Breng een pan met een laagje water aan de kook en kook de tuinerwten in ca. 3 minuten beetgaar. Schenk ze in een vergiet, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Klop een dressing van 1 el olijfolie, de tomaatolie, balsamicoazijn, honing, en zout en peper naar smaak. Verdeel de pompoen over een schaal en schep voorzichtig de tuinerwten, sla en tomaatjes erdoor. Besprenkel met de dressing en verdeel de geitenkaas erover.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.