Vrolijke broodpizzaatjes
4 augustus 2011
Een snel lunchgerecht voor de woensdagmiddag.
Een snel lunchgerecht voor de woensdagmiddag.
Voor 8 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 4 afbakpitabroodjes
- 8 el Italiaanse tomatensaus (kant-en-klaar)
- 8 plakjes ham of salami
- 100 g geraspte pittige kaas
- 16 zwarte olijven zonder pit
- halve kleine rode paprika, in 8 halve ringen
- 8 stukjes (koelverse) ananas
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pitabroodjes helemaal open en leg ze met de opengesneden kant naar boven op de bakplaat. Bestrijk ze met de tomatensaus. Beleg ze vervolgens met de ham of salami. Strooi er de kaas over. Leg op elk broodje 2 olijven als ‘ogen’ en leg de halve repen paprika er als ‘mond’ onder. Maak met de stukjes ananas de ‘neuzen’. Bak de pizzaatjes in het midden van de oven ca. 8 minuten tot de kaas is gesmolten.
Recepten: Tal Maes. Productie: Priscilla de Leeuw. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.