Wafels met ijs en aardbeien-anijsroom
4 augustus 2011
Heerlijk toetje.
Heerlijk toetje.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijst:
4 wafels
250 g aardbeien, kroontjes verwijderd
125 ml slagroom
2 el gestampte muisjes
4 bollen vanille-ijs
Luikse wafels of flashwafels zijn onder meer verkrijgbaar bij Albert Heijn.
Aan de slag!
Verwarm de wafels enkele minuten in de oven (op 180 °C) of zachtjes in een koekenpan * Prak de helft van de aardbeien fijn met een vork * Klop in een kom de slagroom met de gestampte muisjes lobbig * Meng de aardbeienpuree door de slagroom * Halveer de rest van de aardbeien * Snijd de warme wafels schuin doormidden en verdeel ze over borden * Schep op elk bord een bol ijs en schep de aardbeienroom erbij * Garneer met de rest van de aardbeien.
Bereidingstijd: 10 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styliste: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowksi.