Placeholder

Warme Italiaanse risotto-kaasballetjes

Een lekker hapje voor bij de borrel!

Een lekker hapje voor bij de borrel!

Hapje of voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

2 el olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

225 g risottorijst

ca. 750 ml warme kippenbouillon

100 g goede smeltkaas, bijv. jonge kaas of mozzarella

2 eieren, losgeklopt

5-6 el paneermeel

olie om te frituren

Aan de slag!

Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui 2 minuten * Voeg de rijst toe en bak de korrels kort tot ze glanzen * Schenk een soeplepel bouillon erbij en laat het vocht wegborrelen * Schenk vervolgens ongeveer een kwart van de bouillon erbij en laat de rijst al roerend op matig vuur zachtjes koken * Voeg zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen weer een flinke scheut bouillon toe * Ga zo door tot de bouillon op is en de rijst na ongeveer 20 minuten romig en beetgaar is * Breng op smaak met zout en peper en laat de risotto afkoelen * Snijd de kaas in blokjes van 1 cm * Maak je handen nat en leg een flinke eetlepel van de afgekoelde rijst in de palm van je hand * Leg een blokje kaas in het midden en vorm er de rijst omheen * Maak er een stevig balletje ter grootte van een golfbal van * Maak op dezelfde manier de rest van de balletjes * Rol de balletjes door het ei en vervolgens door het paneermeel * Leg ze tot gebruik in de koelkast (tot hier kun je ze helemaal voorbereiden) * Verhit de olie in een wok of in een frituurpan (180°C) * Frituur de balletjes in porties in 2-3 minuten rondom goudbruin * Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze als (borrel)hapje, of als voorgerecht met een gemengde salade.

Bereidingstijd: ca. 45 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.