Beste Appel Voor Appelmoes

Deze appels kun je het beste gebruiken voor appelmoes

Niets gaat boven de geur en smaak van zelfgemaakte appelmoes. Maar met welke appels maak je nou de lekkerste moes?

Beste appels voor appelmoes

Voor je een appel kiest om appelmoes te maken, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. In theorie kun je iedere appel gebruiken. Maar hou je van een friszure smaak en appels die de moes de beste structuur geven? Dan kun je het beste voor één van de volgende soorten gaan.

Goudreinet

De goudreinet wordt ook wel gezien als de beste appel voor appelmoes. Deze appel geeft een heerlijke zoetzure smaak en heeft de beste textuur. Mocht je geen goudreinetten kunnen vinden, dan zijn de volgende appels ook geschikt.

Cox Orange

De Cox Orange heeft niet alleen een lekkere smaak, maar is ook geschikt om zo te eten of te gebruiken voor appelmoes. Deze appel heeft een zachte, zoetzure smaak.

Lees ook: Met deze appels maak je de lekkerste appeltaart

Jonagold

Nog zo’n lekkere, friszure appel is Jonagold. Perfect om te gebruiken voor jouw recept, omdat deze appel makkelijk tot appelmoes te koken is.

James Grieve

De James Grieve ken je misschien vooral als handappel, maar wist je dat ‘ie ook lekker is door de appelmoes? Het geelrode-appeltje is geschikt om te gebruiken als je houdt van een friszoete smaak.

Elstar

De Elstar kun je het gehele jaar door wel in de supermarkt vinden. Het is één van de beste appels om te gebruiken voor jouw moes. De appel is goed van smaak en lekker sappig, waardoor je de juiste textuur krijgt.

Lees ook: Waarom groene appels zo goed voor je zijn

Kanzi

Voor een sappige appelmoes kun je ook Kanzi appels gebruiken. Wat deze appel geschikt maakt, is dat ‘ie zo vochtig is. Daardoor is het makkelijk om er een moes van te maken. Ook qua smaak doet het niet onder voor de andere appels.

Recept

Nu je het beste appeltje hebt uitgekozen voor je appelmoes, ben je vast ook nieuwsgierig naar het beste recept. Gebruik daarvoor 1 kilo appels, 75 ml water, het sap van een halve citroen, twee tot vier eetlepels suiker en een theelepel kaneel.

Schil vervolgens de appels en snijd in kleine stukjes. Kook de appelstukjes in water, citroensap en suiker voor ongeveer 15 minuten. Roer af en toe door. Afhankelijk van de textuur kun je een pureestamper of een staafmixer gebruiken om de moes glad te maken. Breng daarna op smaak met kaneel en laat afkoelen.

Vriendin’s favoriet

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je in de Bakbijbel stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten á la Rutger. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bakbijbel

Bakbijbel

Rutger van den Broek

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Appelmoesmaken, Rutger Bakt
Foto: Getty Images