Canva1 2021 07 14t134000.845

Recept voor witte chocolade-kokosbollen van Laura’s Bakery

Toen ik laatst in de keuken stond om kokosbollen te maken, besloot ik om gelijk wat verschillende smaken uit te proberen. Deze met witte chocolade waren favoriet bij mijn proefpanel.

Voor 20 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 18-20 minuten

Ingrediënten:

• 4 eiwitten
• 175 gram fijne kristalsuiker
• 200 gram kokosrasp
• 200 gram witte chocolatechips
• 50 gram witte chocolade (voor decoratie)
• Extra nodig: bakplaat met bakpapier 

Aan de slag

1. Klop de eiwitten met suiker tot het mengsel stijf is.
2. Voeg kokosrasp toe en mix op een lage snelheid door de meringue.
3. Spatel de chocolatechips erdoor.
4. Schep de kokosbollen met een ijsschep op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte, want ze zakken in de oven nog een beetje in.
5. Bak de kokosbollen in 18-20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat volledig afkoelen.
6. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe in een spuitzak en knip er een klein puntje vanaf. Verdeel de chocolade her en der over de kokosbollen.
* Je kunt in dit recept ook melk- of pure chocolade gebruiken.

Bewaren: een week in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Lees ook: recept voor suikerbroodpudding van Laura’s Bakery

Meer recepten van Laura vind je op Vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl. Foto: Laura Kieft.