Placeholder

Wontonsoep met paksoi

Deze soep met kleine gevulde deegbuideltjes is een Chinese klassieker. Wontonvellen kun je bij Aziatische winkels krijgen. Heb je niet zo’n winkel in de buurt? Maak dan van het gehakt kleine balletjes en voeg ze aan de soep toe.

Deze soep met kleine gevulde deegbuideltjes is een Chinese klassieker. Wontonvellen kun je bij Aziatische winkels krijgen. Heb je niet zo’n winkel in de buurt? Maak dan van het gehakt kleine balletjes en voeg ze aan de soep toe.

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 24 wontonvellen (diepvries)
  • 250 g half-om-half gehakt
  • 2 bosuitjes, heel fijn gehakt
  • 1,5 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1250 ml kippenbouillon (van tabletten)
  • 1 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 el Chinese rijstwijn of droge sherry
  • een halve struik paksoi, in repen

Aan de slag!

• Laat de wontonvelletjes ontdooien • Kneed in een kom het gehakt met de bosuitjes, een halve eetlepel sojasaus en de sesamolie door elkaar • Voeg wat zout en peper toe • Leg in het midden van elke wontonvel een kleine eetlepel van het gehakt • Bevochtig de randen van het deeg met wat water en maak van de lapjes deeg buideltjes • Knijp de randen goed dicht • Leg de wontons onder een doek om uitdroging te voorkomen • Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook • Voeg de gember, de rest van de sojasaus en de rijstazijn of sherry toe • Leg er vervolgens de wontons in en laat de soep 3 minuten zachtjes koken • Voeg de paksoi toe en kook de soep nog ca. 2 minuten • Voeg zout en peper naar smaak toe • Schep de soep in kommen.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk