Zachtzoete taart met ui, spekjes en rozemarijn
4 augustus 2011
Hartige taart met zoete ui.
Hartige taart met zoete ui.
Hoofdgerecht, 4-6 personen.
Boodschappenlijstje:
4 grote uien
125 g magere spekblokjes
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
3 eieren
125 ml crème fraîche
2 tl gedroogde rozemarijn.
Extra: keukenpapier, ingevette lage ronde taartvorm (24 cm doorsnee).
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 200°C * Pel de uien, halveer en snijd ze in halve ringen * Bak de spekblokjes in een droge ruime koekenpan goudbruin * Schep ze uit de pan en laat op een stuk keukenpapier uitlekken * Bak in het achtergebleven bakvet de uien op laag vuur 15 minuten tot ze heel zacht en lichtbruin zijn * Bekleed de taartvorm met het deeg * Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en rozemarijn * Meng er dan de uien en spekjes door * Breng op smaak met zout en peper * Schep het eimengsel in een taartvorm * Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en goudbruin * Lekker met een gemengde salade.
Je kunt ook zelf korstdeeg maken: Kneed in een kom 250 bloem met 125 g boter, 1 ei, 2 eetlepels koud water en wat zout snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten, plus 40 minuten oventijd.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Nijhof, Ikea en Zara-home.