Zalmfilet met bearnaisesaus
Tekst: Vriendin
30 oktober 2016
Zondag visdag! Maak deze heerlijke zalmfilet met bearnaisesaus. Lekker met Lekker met aardappelkroketjes en gestoofde haricots verts.
Zondag visdag! Maak deze heerlijke zalmfilet met bearnaisesaus. Lekker met Lekker met aardappelkroketjes en gestoofde haricots verts.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten: 50 ml witte- wijnazijn • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd • 1 el dragon, fijngehakt • 2 eidooiers, op kamertemperatuur • 200 g koude roomboter, in blokjes • 2 tl citroensap • 4 zalmfilets met huid
Kook de wijnazijn met de sjalot en de dragon tot de helft in. Zeef boven een hittebestendige kom en laat afkoelen. Verhit in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bak in 2-3 minuten per kant rosé of naar wens gaar. Houd de zalm- filet in aluminiumfolie warm. Zet de kom met ingekookte wijnazijn op een pan heet water; laat de kom het water niet raken (= au bain-marie). Voeg de eidooiers toe en klop romig en lichtgeel. Klop 175 g boter er in blokjes één voor één met een garde door- heen tot een romige en gebon- den saus ontstaat. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Leg de zalmfilet op een schaal en serveer met de bearnaisesaus. Lekker met aardappelkroketjes en gestoofde haricots verts met een sjalotje.
Bereidingstijd: 25 minuten.
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten