Zeeduivel met kruidige kokossaus en rijsttimbaaltjes
4 augustus 2011
Meng in een schenkkan de kokosmelk met de knoflook, komijn, de koriander, het Chinees vijfkruidenpoeder en het limoensap…
Meng in een schenkkan de kokosmelk met de knoflook, komijn, de koriander, het Chinees vijfkruidenpoeder en het limoensap…
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappen
- 200 ml kokosmelk
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 0,5 tl Chinees vijfkruidenpoeder
- sap van 1 limoen
- 600 g zeeduivelfilets, in grove stukken
- 250 g basmatirijst
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el fijngehakte koriander
- bloem om te bestrooien
- Extra: vormpje of kopje, ingevet.
Meng in een schenkkan de kokosmelk met de knoflook, komijn, de koriander, het Chinees vijfkruidenpoeder en het limoensap. Voeg wat zout en versgemalen peper toe. Laat de saus tot gebruik afgedekt staan. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en wentel ze door de bloem. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en laat met een deksel op de pan even nastomen. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de stukken vis rondom licht goudbruin aan. Haal de pan van het vuur en schenk de kokossaus in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de vis in de saus op laag vuur in 5-8 minuten gaar sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Schep het vormpje of kopje vol met de rijst en druk goed aan. Stort op elk bord een rijsttimbaaltje. Verdeel de vis met saus over de borden. Strooi er de verse koriander over. Serveer met de frisse limoensalade.Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus ca. 15 minuten voorbereiding.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.