Zo maak je makkelijk zelf popcorn
31 augustus 2018
Wist je dat popcorn veel gezonder is dan chips? Het is namelijk rijk aan antioxidanten en ijzer. Aan de kant-en-klare popcorn uit de supermarkt wordt veel suiker, zout of boter toegevoegd. Je kunt het dus veel beter zelf maken.
Wist je dat popcorn veel gezonder is dan chips? Het is namelijk rijk aan antioxidanten en ijzer. Aan de kant-en-klare popcorn uit de supermarkt wordt veel suiker, zout of boter toegevoegd. Je kunt het dus veel beter zelf maken.
Doe een scheutje zonnebloemolie in een wokpan of hoge pan met passend deksel. De pofmaïs (te koop bij de supermarkt) poft bij 200 graden. Je kunt testen of de pan heet genoeg is door een paar maiskorrels in de pan te gooien: als ze ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg. Gooi een laagje mais in de pan tot de bodem is bedekt. Doe het deksel op de pan. Zet het vuur wat lager als je de eerste pop hoort. Schud regelmatig om te voorkomen dat de popcorn aanbrandt. De popcorn is klaar als je zo’n 3 seconden geen ‘pop’ meer hebt gehoord. Breng de popcorn op smaak met een snufje zout, paprikapoeder, kaneel of een scheutje honing.