Placeholder

Zondag: broccoli-spinaziesoep

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag een makkelijke broccoli-spinaziesoep.

Vanaf deze week vind je in Vriendin het weekmenu. De recepten van dit menu vind je elke dag hier op Vriendin.nl. Vandaag een makkelijke broccoli-spinaziesoep.

Ingrediënten: 
1 el olijfolie, plus extra
-1 ui, gesnipperd
-500 
g broccoli, in roosjes
-300 g 
kruimige aardappels, geschild en in blokjes
-1,2 l warme 
groentebouillon
-2-3 flinke 
handen verse spinazie
-125 
ml crème fraîche
-8 sneetjes 
stokbrood
-100 g blauwe 
kaas.

Extra: staafmixer

Aan de slag:
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 2-3 minuten op matig vuur. Voeg de broccoli en aardappels toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep op matig vuur 10-15 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Kook de spinazie kort mee tot hij is geslonken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng er de crème fraîche door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster goudbruin. Sprenkel er wat olijfolie over en verkruimel de kaas erover. Schenk de soep in kommen en leg in elke kom 2 kaasbruschetta’s. Serveer er eventueel nog extra stokbrood bij.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Tip: De bruschetta’s met blauwe kaas geven pit aan het gerecht.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Zara Home, Dille & Kamille, Studio Bazar, Bedazzle.