Placeholder

Recept voor bosvruchtenmerengue

Verras je vriendinnen met deze zelfgemaakte bosvruchtenmerengue. Wat zul je trots op jezelf zijn als je iedereen ziet smullen!

Verras je vriendinnen met deze zelfgemaakte bosvruchtenmerengue. Wat zul je trots op jezelf zijn als je iedereen ziet smullen!

gebak, 8 personen

 

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 5 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 200 ml slagroom
  • 500 g mascarpone
  • 4 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 g bosvruchten, bijv. bramen, frambozen, blauwe en rode bessen
  • poedersuiker

Extra: keukenmachine of mixer met gardes

 

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 100 ºC.
  2. Klop in de keukenmachine of met de mixer in een vetvrije kom met de mixer de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken.
  3. Voeg de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf en glanzend.
  4. Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat.
  5. Teken met een potlood met behulp van 2 borden of springvormen een grote en kleinere cirkel op het papier (bijv. van zo’n 20 en 24 cm ø).
  6. Schep het eiwit in de cirkels.
  7. Bak het eiwit in de voorverwarmde oven in 60-70 minuten van buiten krokant en van binnen nog smeuïg.
  8. Verlaag de oventemperatuur als het eiwit begint te kleuren zodat de merengue mooi wit blijft.
  9. Laat de merengue in de uitgeschakelde oven afkoelen.
  10. Klop met de mixer de slagroom met de mascarpone, de suiker en de vanillesuiker tot een dikke, romige crème.
  11. Leg de grote merengue op een schaal.
  12. Schep er de helft van de mascarponecrème op.
  13. Bestrooi met bosvruchten.
  14. Leg de kleine merengue erop en verdeel er de rest van de mascarponecrème en het fruit over.
  15. Bestrooi de merengue met poedersuiker.

Tip Schaaf nog wat pure chocolade over de merengue of strooi er blaadjes tijm of basilicum over.

Serveertip Lekker met bosvruchten scroppino: doe voor 4 glazen 4 bollen bosvruchtensorbet ijs met 50 ml crème de cassis en 1/2 fles rosé prosecco (à 750 ml) in een blender en mix schuimig. Of zet de staafmixer in een maatbeker met het sorbetijs, de likeur en de prosecco. Schenk de scroppino in flûtes en serveer meteen.

 

Bereidingstijd: 50 minuten.
Oventijd: 60-70 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v.Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad, Bedazzle.