Placeholder

Recept voor charlotte met grapefruit

Om je (lange) vingers bij af te likken! De felgekleurde grapefruit en de vrolijke strik geven het geheel een feestelijk tintje.

Om je (lange) vingers bij af te likken! De felgekleurde grapefruit en de vrolijke strik geven het geheel een feestelijk tintje.

 

gebak, 8 personen

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 175 g lange vingers
  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 200 ml grapefruitsap
  • 100 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 150 g volle kwark
  • 2 grapefruits
  • 1 takje munt, alleen de blaadjes

Extra: vershoudfolie, charlottevorm of kom met platte bodem (ca. 1 liter)

Aan de slag!

  1. Bekleed de kom ruim met vershoudfolie, laat de folie over de rand hangen.
  2. Zet de lange vingers tegen de rand van de vorm naast elkaar, met de suikerkant buiten.
  3. Week de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water.
  4. Breng in een steelpan het grapefruitsap met de suiker tegen de kook.
  5. Neem de pan van het vuur.
  6. Los al roerende de goed uitgeknepen gelatine in het warme sap op.
  7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Klop de slagroom bijna stijf.
  9. Spatel de slagroom met de kwark in porties door het sap.
  10. Schenk in de vorm.
  11. Bedek de vulling met de rest van de lange vingers; breek of snijd de koekjes bij zodat taart volledig is bedekt.
  12. Zet de charlotte minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  13. Schil intussen de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  14. Leg een bord op de charlotte en keer ze samen.
  15. Verwijder de kom en vershoudfolie.
  16. Garneer de charlotte met de partjes grapefruit en de blaadjes munt.
  17. Bind een mooie strik om de taart.

IJscharlotte Vervang de kwarkvulling door roomijs naar keuze. Schep het zachte ijs in de vorm en zet de charlotte min. 2 uur terug in de diepvries om op te stijven.

Voorbereidingstijd: 35 minuten.
Wachten: 4 uur.
Bereiding: 10 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v.Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad, Bedazzle.