Recept voor vanillerouleau met framboosjes
17 september 2012
Wil jij dat deze heerlijke vanillerouleau straks bij jou op tafel staat te pronken? Duik dan snel de keuken in met dit recept en verras je gasten met deze zoete rouleau!
Wil jij dat deze heerlijke vanillerouleau straks bij jou op tafel staat te pronken? Duik dan snel de keuken in met dit recept en verras je gasten met deze zoete rouleau!
gebak, 8 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 eieren
- 150 g suiker
- 100 g bloem, gezeefd
- 250 ml slagroom
- 1/2 zakje slagroomversteviger (Klop-Fix, Dr. Oetker)
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el frambozenjam
- 300 g frambozen
- 50 g witte chocolade, geschaafd
- poedersuiker
Extra: bakplaat bekleed met bakpapier, schone keukendoek (zonder wasluchtjes!)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor tot 180 ºC.
- Klop met de mixer de eieren met 100 g suiker tot een dikromige, bleekgele crème.
- Spatel de bloem erdoor.
- Schenk het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Strijk het beslag tot een dikte van 1 cm glad.
- Bak de deegbodem in de voorverwarmde oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar.
- Klop intussen de slagroom met de slagroomversteviger, 25 g suiker en de vanillesuiker stijf.
- Strooi de resterende 25 g suiker op de keukendoek.
- Keer de bakplaat boven de doek en trek het bakpapier voorzichtig van het deeg af.
- Besmeer het deeg met de frambozenjam.
- Verdeel er de helft van de vanilleroom en de helft van de frambozen over.
- Rol het deeg meteen met behulp van de doek op.
- Leg de rouleau met de naad naar beneden op een schaal.
- Bestrijk de rouleau rondom met de rest van de vanilleroom.
- Maak de rouleau af met de rest van de frambozen en bestrooi met het chocoladeschaafsel.
- Snijd de vanillerouleau met een scherp mes in mooie plakken.
Tip Laat de rouleau voor de beste smaak nog minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Voor het allerlekkerste resultaat maak je de vanillerouleau meteen 's ochtends.
Weinig tijd? Neem een cakerol met aardbeienvulling (koekschap) uit de supermarkt en maak af met vanilleroom, vers fruit en chocoladeschaafsel.
Bereidingstijd: 40 minuten.
Oventijd: 15-20 minuten.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. M.m.v.Studio Bazar, Dille & Kamille, de Weldaad, Bedazzle.