Placeholder

Terugbrengfraude

Heb jij wel eens een kledingstuk gekocht, gedragen en vervolgens weer teruggebracht naar de winkel? Dan ben je bij lange na niet de enige…

Heb jij wel eens een kledingstuk gekocht, gedragen en vervolgens weer teruggebracht naar de winkel? Dan ben je bij lange na niet de enige…

Uit onderzoek van een kortingswebsite is gebleken dat 1 op de 6 vrouwen zich wel eens schuldig maakt aan ‘terugbrengfraude’. Een net gekocht kledingstuk gaat terug naar de winkel, ondanks dat het al gedragen is. Dat gebeurt vaak met opzet: een deel van de ondervraagde vrouwen gaf eerlijk toe dure kleding te kopen en vervolgens te dragen met het prijskaartje er nog in. Op die manier kunnen ze het kledingstuk weer inruilen. Een kwart schaamt zich er wel voor. Hun reden om zoiets te doen? Geldbesparing op lange termijn.

Niet alleen geldbesparing wordt als reden genoemd. Sommige vrouwen zijn simpelweg snel uitgekeken op nieuwe kleding en verlangen na een keertje dragen al naar een nieuw kledingstuk. Vooral voor afspraken waarbij vrouwen indruk willen maken, wordt dure kleding aangeschaft. Deze blijft echter niet lang in hun kledingkast hangen, maar wordt vlak daarna weer teruggebracht naar de winkel. De meeste outfits worden na een bruiloft of sollicitatiegesprek weer ingewisseld.

De grootste fraudeplegers zijn vrouwen die in de entertainmentwereld werken (30%). Degenen die zich er het minst schuldig aan maken? Dat zijn leraressen.

Bron: www.nu.nl