3 héle goede redenen om (meer) rode wijn te drinken
14 september 2020
Ben jij dol op een goed glas rode wijn? Dan hebben we fijn nieuws voor je. Rode wijn is namelijk heel goed voor je gezondheid.
Sirtuïne
Wie het entertainment nieuws een beetje heeft gevolgd, heeft vast de indrukwekkende transformatie van Adele voorbij zien komen. Klaarblijkelijk zou Adele het sirtfood dieet hebben gevolgd. Er zijn mensen die zweren bij dit dieet, terwijl anderen ook wat kritiekpuntjes hebben. Waar iedereen het wél over eens lijkt te zijn, is het positieve effect van rode wijn. Rode wijn bevat namelijk sirtuïne. Dit stofje stimuleert de vetverbranding en gaat verschillende ziektes tegen.
Lees ook: Wat is een ‘gezondere’ keuze: wodka of wijn?
Hier nog drie fijne voordelen aan rode wijn:
1. Goed voor het hart
Uit onderzoek blijkt dat mensen die geregeld een glaasje rode wijn drinken, 30 procent minder kans hebben op de ontwikkeling van hartziektes.
2. Vermindert de kans op kanker
Natuurlijk is te veel alcohol schadelijk voor je lichaam. Toch kan af en toe een glas rode wijn de kans op darm- en longkanker wel degelijk verkleinen.
3. Goed voor de hersenen
Rode wijn heeft een positief effect op de cognitieve functies van je brein. Daarnaast wordt de kans op ziektes als Alzheimer verkleint.
Genoeg redenen om een wijnavondje te organiseren dus. 😉
Lees ook: Waarom je wijn het beste uit een wijnglas kunt drinken
Foto: GettyImages
Bron: Sirtfooddiet