4 redenen om vaker sushi te eten (en dan vooral déze soorten)
27 januari 2021
Sushi is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond en voedzaam. Vooral déze soorten sushi dragen bij aan jouw gezondheid.
Gezondheidsvoordelen
Dat sushi gezond is, komt met name door de verschillende groenten en vissoorten. Combineer je dit ook nog eens met wasabi en gember, dan ben je helemaal goed bezig.
1. Darmflora
Door de voedingsvezels is sushi goed voor het microbioom. Het microbioom helpt je lichaam te beschermen tegen ziekteverwerkers. Ook komt het verteringsproces gemakkelijker op gang. Dit komt met name door ingrediënten als groente, zeewier en tofu.
2. Immuunsysteem
Vooral wasabi geeft het immuunsysteem een boost. Dit komt doordat wasabi antibacteriële eigenschappen heeft die (nog niet zichtbare) ziektekiemen bestrijden.
3. Hart
In vissoorten als zalm en makreel, zitten veel proteïnes en Omega 3. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de kans op hartziektes kleiner wordt. Ook zal je minder snel last krijgen van een hoge bloeddruk.
4. Ontgiften
Nori, ook wel zeewier genoemd, wordt vaak gebruikt om sushirollen te maken. Nori is erg voedzaam. In vergelijking met spinazie, bevat nori wel tien keer zo veel vitamines. Vooral het jodium zorgt ervoor dat jouw lever gestimuleerd wordt om te ontgiften.
Lees ook: 11 redenen om vaker sushi te eten
Soorten sushi
Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten sushi. Wil je echt voor de gezonde opties gaan en dus bovenstaande gezondheidsvoordelen ervaren? Kies dan voor sushi die vooral uit vis en groenten bestaat. De meest gezonde opties zijn sashimi en nigiri. Sashimi is verse rauwe vis in dunne schijfjes gesneden. Nigiri is een stukje vis op een bedje van rijst. Een extra bakje warme groenten maakt jouw lichaam helemaal blij natuurlijk.
Lees ook: Bewezen: elke dag kaas en een glas wijn houdt je slim én scherp
Foto: GettyImages
Bron: health.com