Pink Lady

7x feiten en fabels over appels

De appel, wie kent hem niet. Feit: je hebt heel veel keuze, want er zijn verschillende soorten. Maar helpt een appeltje nou bij afvallen? En hoe bewaar je hem het beste? Een paar feiten én fabels over appels.

1. Appels kun je het beste op de fruitschaal bewaren

Fabel! In de koelkast blijven appels twee tot vier weken goed. Buiten de koelkast, op de fruitschaal bijvoorbeeld, maar een paar dagen. Ook behouden koel bewaarde appels meer hun smaak, zuurheid én vitaminen. Wist je dat je appels ook kunt invriezen? 

2. Appels zijn de favoriete fruitsoort van Nederlanders

Feit! Volgens het Voedingscentrum is de appel de meest gegeten fruitsoort in Nederland. Gemiddeld eten we in Nederland 28 gram appel per dag. 

3. Appels worden in september geoogst

Fabel! De meeste appels worden tussen eind september en half oktober geplukt. Een uitzondering is de Pink Lady®. Deze appel wordt als een van de laatste geoogst, namelijk tussen eind oktober en begin november. 

De tellers plukken de appels met de hand. De oogst kan zo tussen de drie en vijf weken duren. Om de kwaliteit van het fruit te beschermen, worden ze bij droog weer geplukt. De plukkers beginnen onderaan de boom om te voorkomen dat een vallende appel andere appels beschadigt. 

4. Van appels kun je afvallen

Fabell! Appels bevatten weinig calorieën, maar je valt er niet vanaf. Wel passen appels binnen een gezond voedingspatroon. Ze bevatten veel voedingsvezels en kalium. Voedingsvezels dragen onder andere bij aan een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na het eten – wat dus ervoor kan zorgen dat je minder gaat snoepen. In dat opzicht kan het eten van een appel wel helpen bij het afvallen. Kalium helpt bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam.

5. Appels laten ander fruit sneller rijpen

Feit! Appels produceren namelijk ethyleengas. Dit gas is niet schadelijk, maar laat andere fruitsoorten, vooral bananen, sneller rijpen. Scheid dus je appels van andere groente en fruit om die zo goed mogelijk te houden.  

6. Een appel met schil is gezonder

Feit en fabel. Een appel eten is sowieso gezond, of je het nu met of zonder schil eet. Wel bevat de schil de meeste vezels. Dus als je uit andere voeding niet genoeg vezels haalt, zet dan zeker je tanden in een appel mét schil.

7. Appels krijgen een vettig laagje zodat ze langer goed blijven

Fabel. Het vettige laagje om de appel is niet een truc van de appelboer om ze te laten blinken of langer houdbaar te houden. Het is een natuurlijk proces die de appel beschermt tegen wind, regen en schade door groei van schimmels en bacteriën. Hoe langer de appel bewaard wordt, hoe meer zichtbaar de laag wordt.

Nieuwe oogst Pink Lady®: ga proeven! 

Over een heerlijke appel gesproken, dat is de Pink Lady® sowieso. Deze appel is knapperig, sappig en zit bomvol aroma’s als honing, vanille en kruiden. De nieuwe oogst is nu te koop in de supermarkt. Zeker proeven! 

Achter de smaak zit niet alleen een lang rijpingsproces van zeven maanden, maar ook zorgvuldige selectie, duurzame productie en veel handwerk. Eenmaal geoogst, worden de appels zorgvuldig gesorteerd voor de beste kwaliteit qua kleur, suiker en textuur. Appels die niet voldoen aan de kwaliteit, worden gebruikt voor sappen of compotes, aan dieren gegeven of zelf hergebruikt voor groene energie. Zo gaat er geen appel verloren. 

Pink Lady® Europe zet zich bovendien in voor een duurzame wereld. Zo zet het bedrijf zich in voor het behoud van biodiversiteit, bescherming van bijen, water- en energiebesparing en worden de appels in 100% kartonnen verpakkingen verkocht. Ontdek op de website van Pink Lady® alles over deze bijzondere appel.

Frutmac 6f