7 verrassende redenen om meer sinaasappels te eten
9 november 2020
Dat sinaasappels goed voor je weerstand, moge duidelijk zijn. Maar wist je dat het fruit om nog veel meer redenen goed is?
Een lijstje:
1. Stop de verstopping
Sinaasappels, en ook andere citrusvruchten, verhogen de zuurgraad in je lichaam. Daardoor worden er meer spijsverteringssappen (maagsap, gal) aangemaakt en die vergemakkelijken de stoelgang.
2. Sterke botten
Sinaasappels zijn een geweldige bron van magnesium, een mineraal dat je lichaam nodig heeft om calcium uit je voeding te halen. En calcium heb je nodig om sterke botten en tanden te behouden.
3. Verlaagt je bloeddruk
Sinaasappels zijn een bron van kalium, en kalium zorgt voor een lagere bloeddruk. Ook kaliumrijk zijn bananen, avocado’s, dadels, tonijn, linzen en magere yoghurt.
4. Beschermt tegen kanker
Alle citrusvruchten bevatten limonoïden. Deze antioxidant- achtige stoffen beschermen je tegen virussen, schimmels, bacteriën én kanker. De stof blijft tot wel 24 uur nadat je hem hebt ‘gegeten’ in je bloed.
5. Voorkomt arteriosclerose
Wat? Ja, arteriosclerose. Dat is de verkalking van de binnenkant van de bloedvaten. Gevaarlijk, want dit kan leiden tot trombose, een embolie of een TIA. De vitamine C in sinaasappels vertraagt het proces van verkalking.
6. Voor je immuunsysteem
Polyfenolen (een soort antioxidanten) werken ontstekingsremmend en bestrijden virussen en bacteriën. Deze stofjes zitten in sinaasappels en zorgen dus voor een goede weerstand.
7. Voor je humeur
Vitamine B6 (zit in sinaasappels dus) helpt je brein bij het maken van serotonine, een stof die je blij maakt. Als je lichaam te weinig serotonine aanmaakt, kun je depressief of angstig worden en last krijgen van slapeloosheid.
Lees ook: deze producten bevatten meer vitamine C dan sinaasappels
Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.