Placeholder

Bekende voedingsmythes

Van koolhydraten word je dik en kinderen worden hyperactief van suiker. Althans, dat denken we. Maar is dat wel echt zo? Wij hebben wat bekende mythes voor je op ’n rijtje gezet.

Van koolhydraten word je dik en kinderen worden hyperactief van suiker. Althans, dat denken we. Maar is dat wel echt zo? Wij hebben wat bekende mythes voor je op ’n rijtje gezet.

Wil je afvallen? Dan hoef je niet langer het aantal koolhydraten in je maaltijd te tellen. Je wordt er niet dik van. Sterker nog, je lichaam heeft ze nodig! Koolhydraten vormen de belangrijkste energiebron voor het lichaam. Het is waar dat mensen gewicht verliezen door een koolhydraatarm dieet te volgen, maar het is niet goed voor je. Het bevat namelijk vaak niet genoeg mineralen, vezels en vitamines.

Vaak wordt beweerd dat koffie niet goed voor je is. Ook dit is een mythe. Je kunt best 3 kopjes koffie drinken op een dag. Er zijn zelfs onderzoeken die suggereren dat koffie bepaalde aandoeningen helpt voorkomen. Het zou bijvoorbeeld het proces van Alzheimer vertragen en de kans op het krijgen van sommige soorten kankers verkleinen. Alleen door veel suiker of melk in je koffie te doen, krijg je ongemerkt veel calorieën binnen.

Drink je veel water, omdat je wat kilo’s kwijt wilt? Dat is goed voor je lichaam, maar je valt er niet van af. Alleen als je water drinkt in plaats van frisdrank zal het werken. Als je verder niets aan je voedingspatroon verandert, zul je niet afvallen.

Je liefde voor gebak en snoep zal niet leiden tot diabetes, mocht je daar wel eens bang voor zijn. Als je geen diabetes hebt, zul je het niet krijgen door het eten van (veel) suiker. Wel is het zo dat mensen een grotere kans hebben op diabetes als het in de familie zit of door overgewicht.

Geef jij je kids vaak weinig snoep, omdat ze er zo druk van worden? Dat ligt meestal niet aan suiker en zoetigheid, is uit een onderzoek gebleken. Als je kinderen vaak druk zijn op kinderfeestjes ligt dat niet aan de taart, maar komt waarschijnlijk door de spannende omgeving en aanwezigheid van andere kids. Maar het is natuurlijk altijd goed om op de suikerinname van je kind te letten.

Bron: www.gezondheidsnet.nl