Bewezen: het eten van pure chocola brengt dít fijne voordeel met zich mee
1 december 2020
Nieuw onderzoek verrast ons met positieve resultaten. Zo zou pure chocolade goed zijn voor je cognitieve prestaties. Wij praten je bij.
Positief nieuws
Met de feestdagen in aantocht, zal er geen gebrek zijn aan zoetigheid. Wel zo fijn als je het snacken toch nog een beetje verantwoord kunt houden. Nieuw onderzoek toont namelijk de gezondheidsvoordelen van pure chocolade aan. Als er 54% cacao in chocolade zit, mag het puur worden genoemd. Bittere chocolade is vanaf 65% cacao. Hoe hoger het percentage cacao, hoe beter eigenlijk.
Lees ook: Bewezen: wandelen in de natuur maakt je gelukkig
Flavonoïden
In het onderzoek moesten mensen verschillende cognitieve taakjes uitvoeren. Eerst deden ze dit zonder chocolade gegeten te hebben. Bij de tweede ronde kregen ze wel wat pure chocolade. Uit de resultaten bleek dat mensen na het eten van de cacao, 11% hoger scoorden in vergelijking met de eerste orignele test. Dit komt waarschijnlijk door de flavonoïden in de cacao. Dit zijn de antioxidanten die ook in fruit en groenten zijn verwerkt en bijvoorbeeld erg goed werken voor je hart.
Lees ook: Bewezen: planten in huis maken je creatiever en verbeteren je geheugen
Nu weet je dus welk ingrediënt je nodig hebt voor een lekker én verantwoord toetje voor de kerst. 😉
Foto: GettyImages
Bron: MindBodyGreen