De wetenschap zegt: chocolade maakt je gelukkiger dan een relatie
1 juni 2022
Ben je vrijgezel en dol op chocolade? Dan hebben we goed nieuws. Chocolade zou namelijk beter werken dan een relatie. Dat zit zó.
Chocolade
Het eten van chocolade laat je beter voelen. Bridget Jones gelooft hier niet alleen heilig in, maar de wetenschap ook. Volgens wetenschappers zou het eten van chocolade een positief effect hebben op je humeur. Het zou zelfs beter werken dan het luisteren naar je favoriete muziek, het winnen van de loterij (ja, echt!) en verliefd worden. Dit effect zou niet komen door de stofjes in chocolade die je humeur kunnen verbeteren. De positieve stemming zou namelijk eerder het gevolg zijn van de smaaksensatie. We praten je even bij.
Lees ook: Waarom je lijf chocolade nodig heeft tijdens je menstruatie
Smaak
De effecten van het eten van chocolade zijn psychologisch. Dit zou komen door een unieke combinatie van de textuur, de geur en de smaak van chocolade. Hierdoor vinden mensen het fijn om chocolade te eten en worden er gebieden in het brein gestimuleerd die te maken hebben met plezier. Doordat chocolade zo lekker smaakt, voel je je dus goed. Op scans is terug te zien dat tijdens het eten van chocolade, de orbitofrontale cortex wordt geactiveerd. Dit deel van de hersenen hangt samen met het beloningssysteem. Je lichaam ervaart het eten van chocolade als een beloning.
Lees ook: Bewezen: chocolade maakt je productiever op je werk
Foto: GettyImages
Bron: Dailymail.co.uk