Placeholder

Dag 18: Recept voor kabeljauw in chilisaus

Vis is één van de beste producten die je kunt kiezen op het gebied van een gezonde én slanke voeding. En dit gerecht is nog ontzettend lekker ook: kabeljauw in chilisaus.

Vis is één van de beste producten die je kunt kiezen op het gebied van een gezonde én slanke voeding. En dit gerecht is nog ontzettend lekker ook: kabeljauw in chilisaus.

Hoofdgerecht, voor 2 personen.

  • 200 gram kabeljauw of andere visfilet
  • Bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper of Spaanse peper
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels kokosmelk

Aan de slag!

  1. Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper en een beetje zout. Wentel de vis door de bloem.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
  3. Maak de groente schoon
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in stukjes
  5. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein
  6. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig
  7. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee
  8. Roer er de stukjes tomaat, de peper en de bouillon door en breng dit aan de kook
  9. Laat de saus 10 minuten koken
  10. Roer er de kokosmelk door en schep voorzichtig de vis in de saus
  11. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is

Bereidingstijd: 15-30 minuten.

Voedingswaarden per persoon:

  Recept Menu
Energie 290 kcal 660 kcal
Eiwit 20 kcal 30 kcal
Koolhydraten 7 kcal 75 kcal
Vet 20 kcal 25 kcal
Verzadigd vet 8 kcal 9 kcal
Vezels 2 kcal 15 kcal

In samenwerking met: Sandy ter Horst – www.gezondenfitter.nl