Placeholder

Dag 21: Haal je ouderwetse springtouw uit de kast

We beginnen deze week lekker actief: we gaan springtouwen! Lekker om binnen te doen, maar ook zeker in de buitenlucht.

We beginnen deze week lekker actief: we gaan springtouwen! Lekker om binnen te doen, maar ook zeker in de buitenlucht.

Springtouwen is een goede work-out. Ongeveer 10 minuten non-stop springtouwen staat gelijk aan 20 minuten hardlopen! Bovendien train je er verschillende spiergroepen mee, zoals je billen, benen en armen. Het is niet voor niets dat topsporters springtouwen vaak verwerken in hun training.

Waar moet je op letten voor je ermee begint? Vriendin zet 4 belangrijke punten voor je op een rij:

1. De lengte van het springtouw
Ga met je voeten op het springtouw staan. Kom de uiteinden van het touw onder je oksels? Dan heb je de goede lengte te pakken.

2. Bescherm je enkels en knieën
De schokken die je voeten en knieën krijgen tijdens het touwtje springen, komen minder hard aan dan wanneer je hardloopt. Toch is het belangrijk om goede schoenen te dragen met voldoende vering in de zool. Bovendien springt het het prettigst als je ondergrond een beetje meeveert, wat het geval is bij een houten vloer en een gymzaalvloer. Maar met lekker weer kun je natuurlijk ook lekker de buitenlucht in!

3. Bouw je work-out op
Net als bij andere sporten is het belangrijk om rustig te beginnen en langzaam op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met een minuut springen en een halve minuut rust. Herhaal dat vijf keer en breid dat langzaam uit.

4. Vergeet de warming-up en cooling-down niet
Onderschat het belang van de warming-up en cooling-down niet. Rustig touwtje springen kan ook als warming-up. Stretch bij de cooling-down zeker je kuiten even, want zeker als je net begint met touwtje springen, zul je die de volgende dag voelen.

Zorg dat je je springtouw altijd bij de hand hebt, want je kunt 'm gebruiken waar je maar wil. Heerlijk om je op een dag als deze in de tuin of in een park eens lekker uit te sloven. Leuk om te doen en nog goed voor je ook!