Dít is waarom je appjes nooit moet afsluiten met een punt
27 augustus 2020
Soms kan een WhatsApp gesprek ineens heel gespannen aanvoelen. Taalexperts zijn van mening dat het weleens hierdoor zou kunnen komen.
Punctuatie
Dagelijks voeren we allerlei informele gesprekken via WhatsApp. Soms krijg je een bericht waar je niet helemaal blij mee bent. Om te laten blijken dat je het bericht niet zo leuk vindt, maak je misschien gebruik van een punt achter je bericht. In plaats van ‘oké’, stuur je ‘oké.’. Het lijkt een minimale toevoeging aan je bericht, maar het heeft wel zeker een bepaald effect op de ontvanger. Hij/zij weet dan écht wel dat je het helemaal niet zo ‘oké’ vindt.
Lees ook: Bewezen: geheimen bewaren, is slecht voor je gezondheid
Passief agressief
Natuurlijk heb je van die vriendinnen die áltijd grammaticaal perfect kloppende zinnen sturen (inclusief een punt) via WhatsApp. Als één van die overige vriendinnen ineens een punt gaat gebruiken, dan weet je dat het goed mis is. Het gevaarlijke van die punt is dat het ook weer niet zó onaardig is dat je de ander er direct op aan kunt spreken. Daarom kan het ook wel worden gezien als passief agressief. Wil je drama voorkomen, dan kun je dus beter vertellen wat je precies dwarszit, in plaats van die vervelende punt te gebruiken.
Lees ook: Zó vaak moet je je vriendinnen zien om je gezondheid op pijl te houden
Foto: GettyImages
Bron: Stylist