Cottage Cheese

Dit is waarom je cottage cheese wil eten (en hoe je het eet)

Cottage cheese maakt een comeback. Heb jij het al toegevoegd aan je gezonde eetpatroon? Dit goedje scoort niet alleen goed in de keuken, maar tikt ook nog eens veel voedingswaarden aan.

Deze lichte kaas heeft misschien een minder aantrekkelijk uiterlijk dan andere kazen, maar toch is ‘ie meer dan de moeite waard. Doordat cottage cheese geen rijping nodig heeft, is het zacht, romig en wit. Ook hoef je niet bang te zijn voor gekke geurtjes in de koelkast, want cottage cheese is luchtig en fris.

Vol eiwitten

Zeker voor een kaassoort is cottage cheese rijk aan eiwitten. Wanneer jij op je voeding let, dan zijn eiwitten je nieuwe beste vrienden. Dat komt goed uit dus met cottage cheese. Door de eiwitten die erin zitten heb je langer een verzadigd gevoel, minder zin om te snacken en dat is weer gunstig voor wanneer je iets wilt afvallen, of op gewicht wilt blijven.

Weinig calorieën

Rijk aan eiwitten, maar opvallend laag in vet en calorieën. Hierdoor kan je je cracker of broodje rijk beleggen zonder schuldgevoel.

Je spieren worden er blij van

De caseïne, die van nature in cottage cheese zit, helpt bij het opbouwen van je spieren. Het wordt langzaam in je lijf opgenomen en hierdoor krijgen je spieren ook in de nacht nog voeding. Je lijf ‘geniet’ dus extra lang van de cottage cheese die je heb gegeten. Prima om als avondsnack dus naar binnen te werken.

Cottage cheese zit vol voedingsstoffen

Cottage cheese bevat niet alleen eiwitten, maar zit ook vol voedingsstoffen. Belangrijke vitaminen en mineralen zoals calcium, fosfor en vitamine B12 vindt je hierin terug. Wij begrijpen steeds meer waarom deze kaas een comeback maakt. Het is goed voor je spieren, botten en algehele gezondheid.

Varieer er op los

Maar hoe eet je dan cottage cheese? Je kunt het uitsmeren over een cracker, een geroosterd broodje, maar het is ook heerlijk om door een salade te doen voor een zachte bijt. Tijdens je favoriete serie kun je er een gezonde snack in dippen, zoals bijvoorbeeld wortels of stukjes komkommer. Ook kan je het door je smoothie doen of als melkvervanger gebruiken voor je pannenkoekenbeslag, zo heb je gelijk een eiwitrijke pannenkoek, lekker als ontbijt.

Beeld: Getty Images

LEES OOK

Lees meer Gezond & Mooi

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Uit andere media


Yentl Spijk

Yentl Spijk is freelance redacteur bij Vriendin. Op Instagram heeft zij een eigen community opgebouwd om anderen te inspireren om in zichzelf te blijven geloven. In 2023 bracht Yentl haar eerste roman 'Unhappy Single' uit, en eind 2024 slingerde zij haar bundel 'Good Morning' de wereld in. In haar vrije tijd maakt ze graag nieuwe herinneringen met haar gezin en doet ze haar best om haar ontembare reislust de baas te blijven.

Meer van Yentl