Verklaring voor ghosting en waarom het vaker lijkt voor te komen
19 maart 2024
Je hoort de term steeds vaker: ghosting. Komt dit gedrag in de wereld van liefde en relaties echt vaker voor of is er een andere verklaring?
Het is makkelijker
Er zijn verschillende redenen waarom ghosting steeds vaker lijkt voor te komen. Zo is het door social media wel een stuk makkelijker om het contact met iemand volledig te verbreken. Vooral als er fysieke afstand tussen jou en je potentiële liefde is. Daarnaast kan het ook zo zijn dat iemand het lastig vindt om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar gedrag en daarom liever het contact helemaal verbreekt. Het kan ook zo zijn dat iemand een dubbelleven leidt of in ieder geval iets te verbergen heeft. Niet goed kunnen omgaan met conflicten is een andere mogelijke verklaring.
Lees ook: Ghosting: dít is het en zo ga je er het beste mee om
Moeite met intimiteit
Er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom iemand het contact met jou volledig verbreekt. Iemand kan moeite hebben met intimiteit of is bang om de ander pijn te doen en vermijdt daarom contact. Wat de reden ook is, je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat de persoon die dit gedrag laat zien, waarschijnlijk niet in staat is om een gezonde romantische relatie op te bouwen. Hoe pijnlijk het ook is, uiteindelijk is het maar beter dat het contact verbroken is.
Lees ook: Bibi Breijman was seksueel gefrustreerd door erectieproblemen Waylon
Foto: GettyImages
Bron: Psychologytoday.com
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.