Wijn

Bewezen: dít is waarom een glas wijn bij het eten best een goed idee is

Drink jij ook graag een glaasje wijn bij het avondeten? Veel drinken is natuurlijk nooit goed, maar een glaasje op z’n tijd heeft best wat voordelen.

Maar let op: drink altijd met mate.

1. Bloedsuiker

Mensen met diabetes type 2 kunnen baat hebben bij een glaasje wijn na het avondeten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die wijn na het avondeten drinken een lagere glucosewaarde hebben dan mensen die water drinken. Vooral rode wijn heeft een positieve invloed.

2. Immuunsysteem

Vooral rode wijn heeft een positieve invloed op je immuunsysteem. Uit onderzoek bleek dat mensen die af en toe een glas wijn dronken minder snel ziek werden of een verkoudheid opliepen.

3. Geheugen

In 2012 liet onderzoek zien dat het drinken van een glaasje wijn (niet te veel dus) je cognitieve prestaties verbetert en dementie tegengaat.

4. Gebit

Wist jij dat rode wijn bepaalde eigenschappen heeft die bacteriën op je tanden tegengaan? Deze bacteriën kunnen bijvoorbeeld vervelende gaatjes veroorzaken.

5. Prostaat

Uit onderzoek blijkt dat een glas rode wijn op z’n tijd de kans op prostaatkanker verkleint.

6. Hart

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat rode wijn het goede cholesterol in het lichaam verhoogt. Ook zorgt rode wijn ervoor dat je bloed dun genoeg blijft.

Lees ook: Dit wil je: Hema verkoopt een draagbare wijnkoeler mét tapkraan

Foto: GettyImages Bron: Firstforwomen.com