Placeholder

Handig: maak dit weekend smoothies voor komende week

’s Morgens te veel haast om een smoothie te maken? Vul dit weekend wat diepvrieszakjes met lekkere fruitcombinaties en vries ze in. Die hoef je dan alleen maar met melk, sap of water in de blender te doen. We delen ook een paar heerlijke recepten voor smoothies.

’s Morgens te veel haast om een smoothie te maken? Vul dit weekend wat diepvrieszakjes met lekkere fruitcombinaties en vries ze in. Die hoef je dan alleen maar met melk, sap of water in de blender te doen. We delen ook een paar heerlijke recepten voor smoothies.

Met behulp van een speciale smoothie-maker of blender kun je de lekkerste verse sappen maken. Vers geperste sappen bevatten 50% meer vitaminen dan geconcentreerde sappen. En het vult ook nog eens door de vezels die erin blijven zitten.

Mango-kokossmoothie met limoen

Voor 2-3 glazen
-250 g mango
-100 ml kokosmelk (pakje of blikje)
-ca. 1 el vloeibare honing
-sap van een halve limoen
-eventueel schijfjes limoen voor de garnering
Extra: blender

Doe alle ingrediënten in een blender en schenk er 300 ml koud water bij. Pureer tot een dikke, schuimige drank. Voeg als je de smoothie te dik vindt een scheutje koud water toe en laat de blender nog kort draaien. Proef en breng eventueel op smaak met extra honing en limoensap. Schenk de smoothie in glazen en garneer eventueel met schijfjes limoen.

Meloen-peersmoothie met munt

Voor 2-3 glazen
-300 g blokjes rijpe Galiameloen
-1 banaan, gepeld en in stukjes
-250 ml gekoeld perensap
-6-8 blaadjes verse munt, plus extra
-6-8 ijsblokjes
Extra: blender

Doe alle ingrediënten, inclusief de ijsblokjes, in de blender en pureer tot een dikke, schuimige drank. Voeg als je de smoothie te dik vindt nog een scheutje perensap of koud water toe. Schenk in glazen en garneer met een takje munt.

Perziksmoothie met karnemelk

Voor 2-3 glazen
-3 rijpe perziken (ca. 200 g)
-200 ml karnemelk
-200 ml versgeperst sinaasappelsap
-1 el honing
-6-8 ijsblokjes
Extra: blender

Schil de perziken, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de perzik met de overige ingrediënten, inclusief de ijsblokjes, tot een dikke, schuimige drank. Voeg als je de smoothie te dik vindt extra sinaasappelsap of een scheutje koud water toe en laat de blender nog kort draaien. Schenk in glazen en serveer.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.