Verslaafd aan paaseitjes? Daar kun je dus helemaal níets aan doen
2 februari 2022
Waarom is het zo lastig om maat te houden, als het aankomt op het eten van paaseitjes? Dít zegt de wetenschap.
Paaseitjes
Pasen laat nog een paar maanden op zich wachten, maar ondertussen worden de schappen in de supermarkten al gevuld met chocolade paaseitjes. Vinden we dat erg? Nee, natuurlijk niet. Tegenwoordig zijn er veel verschillende kleuren en smaken te verkrijgen. Veel mensen zijn dol op chocolade en als je zo’n zakje paaseitjes eenmaal in huis hebt, is het lastig om er vanaf te blijven. Ook wetenschappers vroegen zich af waarom veel mensen het moeilijk vinden om maat te houden met het eten van die overheerlijke chocolade paaseitjes.
Lees ook: Bewezen: ’s ochtends chocolade eten, zorgt voor een betere nachtrust
Verklaring
Volgens onderzoekers zijn chocolade paaseitjes zo verslavend, omdat ze de perfecte combinatie van suikers en vetten bevatten. Suiker zorgt namelijk voor dat fijne gevoel, waardoor je hunkert naar meer. Vetten hebben een hoog energiegehalte en zorgen voor een bepaalde structuur in de mond die veel mensen kunnen waarderen. Door het eten van zo’n paaseitje, ervaar je dus de perfecte combinatie van suiker en vetten. Jouw brein wilt hier vervolgens alleen nog maar meer van. Het wordt dan lastig om het bij één chocolade eitje te houden. Soms kun je iets te veel chocolade hebben gegeten, waardoor je misselijk wordt. Vergis je niet, jouw brein is hartstikke slim en zal deze ervaring heel snel uit je geheugen wissen. De volgende keer als je dus weer een zak paaseitjes in de kast vindt, zorgt jouw brein er opnieuw voor dat je niet kunt stoppen met eten.
Lees ook: Bewezen: het eten van chocolade tijdens de zwangerschap is goed voor je
Foto: GettyImages
Bron: Bodyandsoul.com.au
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.