Placeholder

5 redenen waarom het gezond is om meer pompoen te eten

Nu de herfst officieel begonnen is, liggen de winkels weer vol met pompoen. En dat is fijn, want het is hartstikke gezond.

Nu de herfst officieel begonnen is, liggen de winkels weer vol met pompoen. En dat is fijn, want het is hartstikke gezond.

Een van de redenen waarom wij zo gek zijn op pompoen is dat je er alle kanten mee op kunt. Pureer het tot een soep, maak er een pastasaus van of doe het in een salade. Wat je er ook van maakt: het is supergezond.

Waarom pompoen zo gezond is

Veel vezels

Behalve in brood, aardappelen en zuivel zitten er in pompoen ook veel vezels. Deze zijn goed voor je spijsvertering, geven je een vol gevoel en verminderen het risico op hart- en vaatziekten.

Huidbescherming

De groente bevat vitamine A, C en E, wat huidveroudering tegengaat en je huid beschermt tegen schade van de zon.

Lees ook: Recept voor kruidige pompoensoep

Goed voor je hart

Pompoen zit vol kalium (zelfs meer dan in een banaan), ijzer en magnesium. Deze mineralen zijn goed voor je bloeddruk en de vorming van bot en spieren.

Boost je weerstand

Door het eten van deze typische herfstgroente versterk je je immuunsysteem. De vitamine A, C en E, foliumzuur en ijzer zorgen ervoor dat je dit najaar minder snel ziek wordt. Er zijn nog veel meer manieren om je weerstand een boost te geven.

Gezonde pitten

Gooi de pitten niet weg, want ook deze zijn goed voor je gezondheid. Ze zijn rijk aan onder andere kalium, magnesium, zink en ijzer.

Bron: goodhousekeeping.com Foto: Shutterstock