slaap

Slaap je slecht? Dít kun je het beste drinken (en dit beter niet)

Slecht slapen is erg vervelend. Volgens de experts zouden deze drie drankjes jou helpen de kwaliteit van je nachtrust de verbeteren.

Slaap

Slapeloosheid heeft verschillende oorzaken. Toch zijn er bepaalde dingen die een positieve invloed hebben op je nachtrust. Denk bijvoorbeeld aan wat je drinkt gedurende de avond. Zo zou thee, en dan vooral kruidenthee, zorgen voor een ontspannen gevoel. Kies bijvoorbeeld eens voor kamillethee of een thee met passiebloemelementen. Deze theesoorten hebben namelijk een kalmerend effect, waardoor je sneller in slaap zult vallen. Het drinken van thee, kan een ontspannen ritueel zijn. Als je dit iedere avond doet, weet jouw lichaam dat het tijd is om naar bed te gaan.

Lees ook: Zo zorg je voor meer sfeer in je slaapkamer

Kurkuma

Houd jij meer van melk, dan zou een kurkuma latte misschien het proberen waard zijn. Gebruik een plantaardige melk als basis en doe hier een theelepel kurkuma bij. Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking. Roer dit goed en voeg hierna eventueel nog wat honing toe voor een wat zoetere smaak. Het drinken van water en/of water met een fruitsmaakje een prima alternatief. Probeer hier alleen niet te veel van te drinken, want dan zul je gedurende de nacht vaak moeten plassen. Tot slot zou zuur kersensap je nachtrust kunnen bevorderen. Dit blijkt namelijk uit een onderzoek.

Alcohol

Alcoholische drankjes kun je het beste vermijden als je goed wilt slapen. Je valt er in eerste instantie misschien sneller door in slaap, maar zult helaas uiteindelijk ook weer vaker wakker worden ’s nachts. Ook drankjes waar veel suiker in verwerkt is, kun je het beste laten staan. Hierdoor krijgt je lichaam weer even wat energie en dat wil je nou net niet. Hetzelfde geldt voor koffie na het avondeten. Erg gezellig, maar niet zo slaapbevorderend. Kies dan beter voor een warme chocolademelk of een groene thee.

Lees ook: Slechte nachtrust? Déze simpele truc zorgt ervoor dat je beter slaapt

Foto: GettyImages
Bron: Health.com