Ontwerp Zonder Titel 2022 10 13t153205.942

Indruk maken tijdens je sollicitatiegesprek? Zó pak je dat aan

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek gepland staan? Wij nemen al je zenuwen weg door déze handige tips.

Sollicitatie

De meeste mensen vinden het zenuwslopend: een sollicitatiegesprek. Je voelt je misschien bekeken en bent bang dat je iets verkeerds zegt en zo je droombaan misloopt. Wij zetten een viertal tips op een rijtje waardoor je vol zelfvertrouwen je volgende sollicitatiegesprek ingaat.

1. CV

De meeste mensen hebben hun CV wel op orde, maar het is altijd verstandig om er nog een keer goed naar te kijken. Kloppen alle gegevens nog? Zijn er details die je bent vergeten, maar mogelijk toch relevant zijn voor je volgende werkgever? Veel werkgevers houden van korte en overzichtelijke CV’s. Probeer vaker steekwoorden te gebruiken, in plaats van lange zinnen. Dit laatste lijkt gedetailleerder, maar is het eigenlijk niet. Je maakt extra indruk door belangrijke resultaten of behaalde doelen beknopt in je CV te vermelden.

2. Verdiep je in het bedrijf

Soms heb je meerder sollicitaties lopen en weet je niet meer precies bij welk bedrijf je vandaag een gesprek gepland had staan. Je zult vast nog wel wat achtergrondinformatie weten, maar de belangrijke details kun je je niet meer herinneren. Voor een sollicitatie, is het heel belangrijk om je in het bedrijf of de organisatie te verdiepen. Bekijk de website: wat is de missie, visie en het doel van het bedrijf of de organisatie? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en op welk vlak zou jij iets kunnen bijdragen? Als de werkgever ziet dat jij geïnformeerd bent, scoor je sowieso al punten.

Lees ook: Je werkroutine aanpassen aan de herfst? Zó doe je dat

3. Voorbeeldvragen oefenen

Heb je weinig ervaring met sollicitatiegesprekken en/of solliciteer je voor een voor jou geheel nieuwe functie? Dan is het zeker handig om alvast wat te oefenen met proefvragen. Misschien kun je wat vragen online vinden en anders ken je wellicht iemand met een soortgelijke functie? Zo kun je alvast je antwoorden oefenen zodat je wel een uitgebreid antwoord geeft, maar niet te veel in details verzand raakt.

4. Vragen stellen

Meestal aan het einde van het gesprek, is er ook nog ruimte voor vragen vanuit jou. Probeer van te voren alvast een paar vragen te bedenken die je graag zou willen stellen. Niet alleen kom jij zo meer te weten over je mogelijke nieuwe werkgever, maar je maakt zo ook een zelfverzekerde indruk. Je bent goed voorbereid en weet wat je zoekt in een nieuwe werkomgeving.

Lees ook: 5x gezonde snacks voor op je werk

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

<strong>Meer Vriendin? Volg ons op <a href=”https://www.facebook.com/VriendinNL/“>Facebook</a> en <a href=”https://www.instagram.com/vriendin_nl/?hl=nl“>Instagram</a>. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse <a href=”https://www.vriendin.nl/nieuwsbrief/“>Vriendin nieuwsbrief</a>.</strong>