tortilla chips

Dít zijn de gezondheidsvoordelen van – jawel – tortillachips

Tortillachips zijn niet alleen hartstikke lekker, maar ze blijken ook nog eens een aantal gezondheidsvoordelen op te leveren.

Tortillachips

Tortillachips zijn maïschips die worden gemaakt van Mexicaanse tortilla’s die in stukjes worden gesneden. Bij de chips kunnen verschillende dip sausjes worden geserveerd. Je kunt de chips eten als een voorgerecht, hoofdgerecht, maar ook als een gezonde snack. Er blijken namelijk een aantal gezondheidsvoordelen te zijn. De tortillachips kan verschillende kleuren hebben. Dit is afhankelijk van de maïs die wordt gebruikt. Zo heb je blauwe maïs, maar bestaat er ook de witte en rode maïs. Vaak bevatten deze soorten tortillachips helemaal niet veel calorieën en bevatten ze vitamine B-6 en B-1.

Lees ook: Geen knijper? Zó vouw je je chipszak alsnog dicht

Gezond

Tortillachips bevatten ook natrium, wat weer goed is voor de vochtbalans van je lichaam. Ook regelt natrium je bloeddruk en de prikkeloverdracht tussen spier- en zenuwcellen. Fosfaat zit ook in de chips en dit mineraal geeft stevigheid aan zowel je botten als tanden. De dip sausjes die je kiest voor de chips kun je natuurlijk ook zelf maken en hierdoor gezond houden. Tot slot zit er ook calcium, magnesium en ijzer in tortillachips. Af en toe een bakje tortillachips is dus helemaal zo slecht nog niet.

Lees ook: Zó ongezond (en hartstikke misleidend) zijn groentewraps

Foto: GettyImages
Bron: Conveniencefoods.wordpress.com