Ontwerp Zonder Titel 2021 06 29t183426.465

Waarom een verschillend slaapritme juíst goed is voor jullie relatie

Sta jij ’s ochtends op als je partner net naar bed gaat, of andersom? Een verschillend slaapritme blijkt een verrassend positief effect te hebben.

Hersenen

Mannen en vrouwen verschillen van elkaar. Zo fluctueert bij mannen het testosteron hormoon gedurende de dag. Door een bepaalde verandering van de hormoonontvangers in het brein van mannen, kan het zo zijn dat mannen pas later op de avond (of gedurende de nacht) in slaap vallen. Het zijn dus niet zijn online spelletjes, maar de hormonen die je de schuld kunt geven van zijn slaapgedrag. Als dit zo is, is het heel normaal dat vrouwen op een ander tijdstip naar bed gaan dan mannen. Ook een verschillend werkritme kan ervoor zorgen dat jullie op een ander tijdstip naar bed gaan.

Lees ook: Slaap jij aan de linkerkant van het bed? Dan moet je dit echt even lezen

Seks

Veel mensen denken dat samen slapen goed is voor je relatie en je seksleven. Deels is dit waar, maar seks ontstaat niet alleen in de slaapkamer. Zo kun je ook overdag leuke dates plannen waarbij jullie vanzelf steeds meer zin krijgen in seks. Wakker worden zonder je partner of alleen naar bed moeten gaan is niet gezellig, maar dwingt jullie wel om creatief te zijn. Je zult je partner namelijk missen op zulke momenten en dit kun je hem of haar laten weten door bijvoorbeeld koffie met een kaartje klaar te zetten. Zijn of haar dag begint dan sowieso al goed.

Creativiteit

Door een verschillend slaapritme, heb je ook wat meer tijd voor jezelf. Die uren die jij alleen doorbrengt ben je waarschijnlijk erg productief en creatief. Je gaat sporten of werkt je administratie bij. Tijd alleen doorbrengen stimuleert namelijk je creativiteit en dit komt jullie relatie alleen maar ten goede.

Lees ook: Zijn mensen in een open relatie gelukkiger? Dít zegt de wetenschap

Foto: GettyImages
Bron: YourTango