gember

Waarom je gember beter niet meer kunt schillen

Veel mensen schillen gember voordat ze het gebruiken. Maar wist je dat dit helemaal niet nodig is? We leggen uit waarom.

Niet alleen bespaart het je een hoop werk, ook is het veel beter voor je.

Smaak

Misschien dat je verse gember altijd schilt, omdat je denkt dat dit de smaak zal beïnvloeden. Toch is niets minder waar. Alleen in het geval van een taai en oud stuk is het slim om de schil een beetje te raspen.

Lees ook: van déze klachten kun je last krijgen als je te veel gember eet of drinkt

Gezond

Bovendien bevat de schil van gember enorm veel goede voedingsstoffen. Het is dus zonde om ‘m eraf te halen en deze mis te lopen. Zorg er wel altijd voor dat je de gember goed schoonmaakt met warm water om vuil en bacteriën te verwijderen.

Wil je ondanks de voordelen toch graag de schil verwijderen? Dan kun je ‘m het beste raspen met een theelepeltje. Zo gaan er minder voedingsstoffen verloren.

Bron: RTL
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.