Waarom je eigenlijk ook het klokhuis van een appel zou moeten eten
24 februari 2021
Hoe eet jij je appel? Uit onderzoek blijkt dat veel mensen appels niet op de juiste manier eten. Wij vertellen je hoe dit precies zit.
Bacteriën
In appels zitten veel vitamines. Ook bevat een appel zo’n honderd miljoen bacteriën. Niet schrikken: deze bacteriën hebben een positieve invloed op je gezondheid. De darmen bevatten namelijk een combinatie van vele miljarden goede en slechte bacteriën. Langdurige stress of een vezel-arm dieet kunnen je darmflora op den duur ontregelen. Om je darmflora optimaal te laten werken, is vezelrijke voeding dus belangrijk.
Lees ook: Van ammoniak tot zwavel: dít zegt de geur van je urine over je gezondheid
Appels
Een appel is niet voor niets een populaire vrucht. De fruitsoort heeft een frisse smaak en is gemakkelijk mee te nemen. Veel mensen eten vooral de buitenkant van de appel en gooien het klokhuis weg. Zonde, want vooral het klokhuis zit boordevol goede bacteriën. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan de biologische appel. Ter vergelijking: iemand die de gehele appel eet, krijgt tien keer zo veel gezonde bacteriën binnen dan iemand die het klokhuis weggooit.
Lees ook: Wil je afvallen én genieten? Dít dieet blijkt het beste voor je gezondheid
Foto: GettyImages
Bron: Goodmorningamerica.com