oud en nieuw

Dít is waarom Oud en Nieuw stiekem vaak tegenvalt

In films is Oud en Nieuw vaak hét feest van het jaar. Wetenschappers leggen nu uit waarom de realiteit vaak wat tegenvalt.

Oud en nieuw

In films en op sociale media is Oud en Nieuw vaak hét feest van het jaar. Althans, zo lijkt het. Hippe feestjes, fantastische outfits en hartstochtelijke zoenen rond middernacht, vormen het beeld van oudejaarsavond. In werkelijkheid lijken feestjes soms toch wat tegen te vallen en lopen de irritaties tussen jou en je partner gedurende de avond steeds meer op. Die romantische zoen rond middernacht kun je dus wel vergeten. Uit onderzoek blijkt dat 83% van de mensen vindt dat oud en nieuw vaak tegenvalt. Waarom is dit eigenlijk zo?

Lees ook: Leuk: er komt weer een Oud en Nieuw-special van The Masked Singer

Tegenvaller

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen tijdens Oud en Nieuw te veel hun best doen om het leuk te hebben. Je raadt het al: hierdoor valt de werkelijkheid dus flink tegen. Oud en nieuw moet leuk zijn, waardoor het vaak juist niet zo leuk meer is. Veel mensen vragen zich gedurende de avond af of ze wel echt gelukkig zijn en hoe ze de avond vinden. Hierdoor leef je minder in het moment en zul je je dus uiteindelijk daadwerkelijk minder gelukkig voelen. Het advies is dan ook om minder hoge verwachtingen te hebben. Oud en Nieuw kun je dus beter zien als een normale avond, waardoor je meer in het moment zult leven. Je hoeft je dus absoluut niet schuldig te voelen als jij Oud en Nieuw het liefst in je pyjama op de bank doorbrengt.

Lees ook: Zóveel dagen kun je overgebleven oliebollen bewaren

Foto: GettyImages
Bron: Washingtonpost.com