Recept voor.. kipsandwiches
19 februari 2016
Ga je dit weekend een lekkere lunch maken? Dan zijn deze lekkere kipsandwiches een goed idee.
Ga je dit weekend een lekkere lunch maken? Dan zijn deze lekkere kipsandwiches een goed idee.
Boodschappenlijstje
-2 dunne sneden brood per persoon
-gebraden kip, fijngesneden
-mayonaise
-worcestershiresauce
-aroma
-tomaat
-komkommer
-zout en peper
Aan de slag
1. Snijd de korst van de sandwiches.
2. Meng de kip met mayonaise, zout en peper, wat worcestershiresauce of aroma. Beleg hiermee de helft van de sneetjes.
3. Beleg met een plak tomaat of komkommer en leg er daarna het tweede sneetje op. Druk even goed aan.
Tip
Neem gerookte kipfilets.
Anno nu: kip-pestobol
Dit heb je nodig
-harde bruine bolletjes, doormidden gesneden
-1 kipfilet, gaar en in stukjes
-2 eetl pesto
-2 eetl gedroogde tomaat, kleingesneden
-klein handje rucola
-pijnboompitten
Aan de slag
1. Besmeer de broodjes met pesto.
2. Leg wat plukjes sla op het brood. Verdeel de tomaat en de kip erover en bestrooi met pijnboompitten.
Leuke tip!
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber!
Alles kip & ei?
Wilbert Schreurs
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95