Placeholder

Recept voor pompoenstamppot met geitenkaas

Nu het buiten steeds kouder wordt, hebben wij extra veel zin in deze pompoenstamppot. Weer eens wat anders dan de klassieke stamppotrecepten. Makkelijk om te maken én vegetarisch!

Nu het buiten steeds kouder wordt, hebben wij extra veel zin in deze pompoenstamppot. Weer eens wat anders dan de klassieke stamppotrecepten. Makkelijk om te maken én vegetarisch!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 1 biologische muskaat- of flespompoen*
• 1 kg kruimige aardappelen, geschild
• 2 el olijfolie
• 2 rode uien, in ringen
• 1 tl gemalen komijn
• 300 g zachte geitenkaas, in blokjes
• 2 el verse tijmblaadjes

*De meeste supermarkten verkopen biologische pompoenen. Deze hoeven niet te worden geschild. De schil kookt zijdezacht en geeft een extra volle pompoensmaak. Geen biologische pompoen? Een pompoen schillen gaat gemakkelijk met een dunschiller.

Pompoen is ook perfect voor het maken van soep. Probeer dit recept eens.

Aan de slag

1. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de zaden en draden uit de pompoen. Snijd de pompoen vervolgens in stukjes.
2. Kook de pompoen met de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
3. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen lichtbruin. Schep er de komijn door en bak 1 min mee.
4. Giet de aardappelen met de pompoen af en vang het kookvocht op. Stamp ze met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot.
5. Schep de geitenkaas met de tijm en zout en peper naar smaak door de stamppot. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep er de uien op.

Wij kunnen geen genoeg krijgen van stamppot. In dit artikel vind je nóg meer recepten.

Variatietips

• Vervang de geitenkaas door blokjes komijnekaas.
• Vervang de komijn door kerriepoeder.
• Vervang de helft van de geitenkaas door uitgebakken spekblokjes.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.