Placeholder

Recept voor tramezzini duo

Tramezzini: heerlijke traditionele Italiaanse sandwiches. Buon appetito!

Tramezzini: heerlijke traditionele Italiaanse sandwiches. Buon appetito!

Lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kipfilet
  • 100 g champignons, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 g verse roomkaas naturel
  • 1-2 el truffeltapenade
  • 1 bos basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 75-100 ml olijfolie extra vierge
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
  • 16 sneden wit casinobrood
  • 3 pomodori (Italiaanse pruimtomaten), in plakjes
  • 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g), in plakjes
  • Extra: keukenmachine of staafmixer, 4 lunchboxes, vershoudfolie

 

Aan de slag:

  1. Kook de kipfilet in water met zout of een kippenbouillontablet in 10 minuten gaar.
  2. Neem de kipfilet uit de pan (bewaar de bouillon voor soep of een saus!) en verdeel in stukjes.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de champignons in 4 minuten gaar. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 min.
  4. Meng de champignons in een kom met de stukjes kip, de roomkaas, de truffeltapenade, zout en peper naar smaak.
  5. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de basilicum met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie. Meng de kaas, zout en peper naar smaak door de pesto.
  6. Rooster het brood en snijd de korsten eraf.
  7. Beleg 4 sneetjes brood met de kip-truffelsalade. Dek af met 4 sneetjes brood.
  8. Besmeer 4 sneetjes brood met een beetje pesto en beleg met de tomaat en de mozzarella.
  9. Maal er zout en peper naar smaak over en dek af met de laatste 4 sneetjes brood.
  10. Snijd de tramezzini diagonaal door en verpak ze in huishoudfolie. Bewaar tot vertrek in de koelkast.
  11. Haal de sandwiches uit het huishoudfolie en leg van elke soort 2 tramezzini in elke lunchbox. Garneer met een blaadje basilicum of een gebakken champignon.

Tip: Truffeltapenade is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en Mediterrane winkels. Je kunt de roomkaas ook vervangen door 3-4 el mayonaise en de salade op smaak brengen met truffelolie. Voeg de truffelolie druppelsgewijs toe en proef, want het aroma van truffelolie kan per producent enorm verschillen.

Bereidingstijd: 40 minuten.

 

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl.

 

Alle gerechten zijn voor 4 personen tenzij anders vermeld. Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & kamille, Studio bazar, de Weldaad.