Recept voor notenbrood met gebakken camembert
3 januari 2016
Zin een bijzondere lunch? Verras jezelf of je gezin met notenbrood met gebakken camembert.
Zin een bijzondere lunch? Verras jezelf of je gezin met notenbrood met gebakken camembert.
Lunchgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
–4 sneden notenbrood
–50 g slamelange met jonge snijbiet
–1 camembert (250 g)
–50 g walnoten, gehalveerd of grof gebroken
–2 el sinaasappelmarmelade of honing
–1 ei
–50 g paneermeel
–3 el olijfolie
Aan de slag!
Rooster het brood en leg op 4 borden. Verdeel de slamelange over het brood. Snijd de camembert in 8 puntjes. Rooster in een koekenpan de walnoten. Schep er de marmelade door en verwarm nog 1-2 min. tot de jam aan de noten kleeft. Klop in een diep bord het ei los. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de puntjes brie door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de camembert in 6 min. aan alle kanten goudbruin. Leg de gebakken kaas op het brood en schep er de noten over.
Tip: Vervang de camembert ook eens door brie en dikke plakken Goudse belegen of oude kaas.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & kamille, Studio bazar, de Weldaad.