Placeholder

Recept voor salade met gepaneerde mosselen

Heb jij weer eens zin om mosselen te eten? Maak vanavond een salade van gepaneerde mosselen, lekker fris met partjes citroen.

Heb jij weer eens zin om mosselen te eten? Maak vanavond een salade van gepaneerde mosselen, lekker fris met partjes citroen.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kg mosselen
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 bosje bladselderij, grof gehakt
  • 4 eieren
  • 3 el citroenmayonaise
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 150 g paneermeel
  • 4-6 el olijfolie, om te bakken
  • 75 g rucola slamelange
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 citroen, in partjes voor erbij

Aan de slag!

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de mosselen met de wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over.
  3. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
  4. Kook 2 eieren in 8 min. hard.
  5. Klop een dressing van de mayonaise, de kerriepoeder en de dille. Verdun met 1-2 el water en breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de mosselen uit de schelp. Pel en snijd de eieren in partjes.
  7. Klop in een diep bord de laatste 2 eieren los. Strooi het paneermeel op een schaal. Haal elke mossel door het ei en rol vervolgens door het paneermeel.
  8. Paneer de mossel nog een 2e keer zodat ze een goede paneerlaag hebben.
  9. Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie. Bak de mosselen, eventueel in 2 porties, in ongeveer 5 min. goudbruin en krokant.
  10. Verdeel de slamelange met de partjes tomaat en ei, de uiringen en de mosselen over 4 borden.
  11. Lepel er de kerrie-dilledressing over. Serveer met de partjes citroen.

Tip: Paneer een restje mosselen en vries ze ongebakken in. Ideaal voor een snelle maaltijdsalade op een drukke dag. Ontdooi de mosselen voor het bakken niet meer! Reken wel op 1-2 extra bakminuutjes.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Studio Bazar, Dille & Kamille, Ikea.