Taart met gemengd rood fruit
14 mei 2017
Vandaag is het moederdag! Maak als verrassing deze heerlijke taart met zomerfruit. Je kunt het fruit ook diepgevroren kopen, maar het is het leukst en lekkerst wanneer het fruit kraakvers is.
Vandaag is het moederdag! Maak als verrassing deze heerlijke taart met zomerfruit. Je kunt het fruit ook diepgevroren kopen, maar het is het leukst en lekkerst wanneer het fruit kraakvers is.
Taart, voor 8 personen.
Boodschappenlijst
– 125 g koude boter, in blokjes
– 75 g witte basterdsuiker
– 250 g bloem
– 4 eieren
– 150 g suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 200 ml crème fraîche
– 200 g gemengd rood fruit (diepvries)
Extra: keukenmachine, lage ronde taartvorm (24 cm), ingevet.
Aan de slag!
Meng in een keukenmachine boter met suiker, bloem, ei en een mespunt zout. Kneed het nog even kort door om er een samenhangend deeg van te maken. Vorm het tot een dikke worst en laat het verpakt in plasticfolie minimaal 1 uur in de koelkast rusten. Snijd het deeg in dunne plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee. Druk het deeg goed aan, zodat bodem en randen van de vorm bedekt zijn. Zet de vorm minimaal 30 minuten in de vriezer (zo zakken de zijkanten van de bodem tijdens het bakken niet in). Verwarm intussen de oven voor op 175ºC. Bak de taartbodem 10-15 minuten voor. Laat de bodem afkoelen. Maak de vulling door in een schenkkan de eieren met de suiker, vanillesuiker en crème fraîche los te roeren. Schenk het mengsel in de taartbodem en verdeel er het bevroren fruit over. Bak de taart 40-45 minuten in de oven. In het midden mag de vulling nog een beetje wiebelig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.