Dit zijn de meest gemaakte fouten van beginnende skeeleraars
25 mei 2020
Skeeleren vormt een goede manier om fit te blijven tijdens de coronacrisis. Je verbrandt er veel calorieën mee, hebt er geen sportschool voor nodig en kunt het helemaal alleen doen.
Wil jij beginnen met skeeleren? Let er dan wel op dat je onderstaande fouten vermijdt.
1. Te grote skeelers
Het is een fabel dat je skeelers moet kopen die groter zijn dan je schoenmaat. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je voeten te veel bewegingsvrijheid hebben, waardoor wrijving en blaren kunnen ontstaan. Je voeten mogen in plaats daarvan best strak in de schoen zitten, zolang het maar niet té strak is.
2. Niet of verkeerd dragen van beschermers
Hoewel je misschien denkt het niet nodig te hebben, is het toch verstandig om wel beschermers te dragen tijdens het skeeleren. Een valpartij zit namelijk in een klein hoekje. Zorg voor een helm en draag altijd polsbeschermers. De kans is namelijk groot dat – mocht je vallen – je jezelf op probeert te vangen met je handen.
3. Niet weten hoe je moet remmen
Begin je met skeeleren, dan is het logischerwijs handig om te weten hoe je moet remmen. Heb je een remblokje aan de achterkant? Dan kan je door je knieën zakken en langzaam de voorkant van je skate omhoog brengen. Op deze manier raakt het blokje de grond, waardoor je af zult remmen. Heb je geen remblokje, probeer dan de T-stop: je maakt een ‘T’ met je skeelers. Laat je in dat geval je op één been uitrollen, waarna je je achterste been dwars achter je voorste been zet. Nu breng je de achterste skeeler aan de grond.
4. Weet hoe je moet vallen
Grote kans dat er wat valpartijen zullen volgen wanneer je begint met skeeleren. Het is dan ook verstandig om te weten hoe je dit zo veilig mogelijk kunt doen. Probeer altijd op je beschermers te vallen.
Bron: ikgaskeeleren.nl/
Lees ook: zóveel calorieën verbrand je met skeeleren
Nu we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, kun je Vriendin ook digitaal lezen. Bestel ‘m hier.