Zó krijg je binnen drie minuten een fles wijn ijskoud
17 augustus 2020
Op het allerlaatste moment koop je nog een flesje wijn tijdens een warme zomeravond, maar hoe krijg je die nu snel koud? Wij vertellen het je.
Zomerse avonden
Vaak kloppen de weersvoorspellingen in Nederland wel, maar soms kunnen ze er flink naast zitten. Misschien heb je een lange warme werkdag achter de rug en plan je een spontane avond met vriendinnen. Wel zo fijn als je dan een flesje wijn koud hebt staan. Benieuwd hoe je ‘m binnen een paar minuten ijskoud kunt krijgen? Je hebt slechts twee ingrediënten nodig.
Lees ook: Dít zijn volgens kenners de lekkerste wijnen van Lidl
Wijnexperts
Als we de wijnexperts mogen geloven, zou je het volgende moeten doen: maak een ijsbadje met véél ijsklontjes én voeg hier vervolgens zout aan toe. De gehele fles wijn moet ondergedompeld zijn. Zorg voor een ruime hoeveelheid zout. Waarom zout? Dit ingrediënt zorgt ervoor dat het vriespunt van het water lager komt te liggen. Hierdoor wordt je wijn dus sneller koud.
Weet je dat ook weer. 😉
Lees ook: Bewezen: wijndrinkers worden vaker gestoken door muggen
Foto: GettyImages
Bron: Stylist