Top tot teen
4 augustus 2011
Natuurlijk, echte schoonheid zit van binnen. Maar dat is geen reden om het buitenkantje te verwaarlozen… Met deze tips en trucs kun jij goed uit de voeten om er tiptop uit te zien.
Natuurlijk, echte schoonheid zit van binnen. Maar dat is geen reden om het buitenkantje te verwaarlozen… Met deze tips en trucs kun jij goed uit de voeten om er tiptop uit te zien.
Niets aan de hand
Afgekloven nagels, rouwrandjes of ruwe handen kunnen ervoor zorgen dat je je handen liever verborgen houdt. De huid van de handen is heel dun en bevat geen onderhuids vetlaagje ter ondersteuning. Vandaar dat deze huid maar liefst vijf keer sneller veroudert dan de gezichtshuid. Logisch dus dat handen de nodige aandacht verdienen. Door je handen regelmatig in te smeren met een goede handcrème houd je de huid soepel en veerkrachtig. Als je op diverse plekken een tube bewaart, zoals op je bureau, in de auto en in je handtas, kun je altijd en overal je handen van verzorging voorzien. Omdat je handen veel blootstaan aan zonlicht, is het slim om voor een handcrème met uv-filter te kiezen.
In de olie
Om broze en zwakke nagels weer sterk en gezond te krijgen, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Bijvoorbeeld door ze regelmatig in te smeren met een voedende nagelolie. Ook de nagelriemen hebben daar baat bij, omdat het ze soepel en zacht houdt. Na het inmasseren van de olie duw je met een bokkenpootje de nagelriemen voorzichtig naar achteren. Vastzittende, harde nagelriemen staan niet alleen onverzorgd, ze belemmeren ook de groei van de nagels. Gebruik voor het terugduwen van de nagelriemen nooit de nagels van de andere hand. Hierdoor beschadig je het nagelbed. Druk ook niet te hard met het bokkenpootje op de nagel omdat hierdoor deukjes kunnen ontstaan.
Hard & sterk
Veel vrouwen knippen hun nagels, maar dat is onverstandig, omdat je nagelplaten hierdoor los kunnen laten. Vijlen is veiliger. En doe op de juiste manier: niet heen en weer ‘zagen’, maar altijd één kant op vijlen. Gebruik bij voorkeur een kartonnen of glazen vijl en geen metalen. Een metalen vijl geeft tijdens het vijlen hitte af en dat droogt de nagels uit. Een goede manier om zwakke nagels weer sterk te krijgen, is door een nagelverharder te gebruiken. Op de eerste dag breng je een laagje verharder aan, op de tweede dag nog een laagje en dan haal je de lak er op de derde dag met een acetonvrije remover weer af. Als je dit twee weken doet, zul je zien dat je nagels een stuk sterker en harder geworden zijn.
Goed gelakt
Als je nagels gezond en goed in vorm zijn, is het leuk om een mooie lak aan te brengen. Om dit goed te doen, zet je de kwast in het midden van de nagel, druk lichtjes zodat de kwast ‘uitwaaiert’ en trek één streek naar de nageluiteinden. Vervolgens zet je aan beide zijkanten een streek lak en je hele nagel is voorzien van een mooi kleurtje. Breng wel altijd een basislak aan als je een gekleurde lak gebruikt, anders kan de kleurstof de nagel verkleuren.
Het betere voetenwerk
De afgelopen herfst- en wintermaanden heeft zich waarschijnlijk een aardig laagje eelt op je voeten gevormd. Dit verwijder je het beste met een puimsteen, eeltvijl of – in de ernstige gevallen – een eeltrasp. Als je je voeten vooraf een warm voetenbadje geeft, wordt het eelt zacht en is hierdoor makkelijker te verwijderen. Net als scrub voor het lichaam en het gezicht, zijn er ook scrubs speciaal voor de voeten. Deze maken je voeten heerlijk zacht en glad. Breng erna een verzorgende voetencrème aan. Masseer deze lekker in, dat is heerlijk ontspannend. In open schoentjes staan vrolijk gekleurde teennagels wel zo leuk. Behandel je teennagels op dezelfde manier als de nagels van je handen, dus regelmatig insmeren met een voedende olie, terugduwen van de nagelriemen en vijlen in plaats van knippen. Als je geen mooie teennagels hebt, bestaat er ook een mogelijkheid om gel- of acrylnagels aan te brengen. En om helemaal in stijl te blijven, breng je op de teennagels dezelfde kleur aan als op je vingernagels.
Productie en tekst: Astrid Telkamp. Met dank aan Beauty-N-Joy, Amersfoort.