3 redenen om chocolade te eten
18 september 2014
Chocolade ongezond? Juist niet! Het eten van pure chocolade helpt je gezondheid juist een handje. Vriendin vertelt je wat de 3 redenen zijn.
Chocolade ongezond? Juist niet! Het eten van pure chocolade helpt je gezondheid juist een handje. Vriendin vertelt je wat de 3 redenen zijn.
Reden 1: Een reep pure chocolade bevat 5 x meer flavonoïden dan bijvoorbeeld een appel. Flavonoïden stimuleren de werking van de bloedvaten en hebben een positieve invloed op je bloeddruk. Ook lijken ze de glucosestofwisseling in goede banen te leiden en zo kunnen ze helpen diabetes te voorkomen. Flavonoïden zijn ook te vinden in bijvoorbeeld thee en rode wijn.
Reden 2: Wanneer er minstens 65% cacao in een reep zit, is de chocolade het gezondst. Hoe meer cacao, hoe beter, maar eet wel maar 85 gram chocolade per dag. Pure chocolade lijkt te helpen met het verlagen van je cholesterol, het verkleinen van het risico op bloedpropjes en het geven van een boost aan serotonine en endorfinelevels. Vrij vertaald: je bent gezonder, vitaler en gelukkiger!
Reden 3: Pure chocolade blijkt ook meer antioxidanten bevatten dan fruitsappen. Uit een onderzoek is gebleken dat een stukje pure chocolade per dag het risico op een hartaanval of hartinfarct met 39% vermindert.